علت پرکاری تیروئید چیست

 علت پرکاری تیروئید چیست ،دلیل پرکاری تیروئید چیست،درمان پرکاری تیروئید چیست،علل پرکاری تیروئید چیست،علت تیروئید پرکار چیست،علت اصلی پرکاری تیروئید چیست،علت کم کاری یا پرکاری تیروئید چیست،دلایل پرکاری تیروئید چیست،درمان تیروئید پرکار چیست،راه درمان پرکاری تیروئید چیست،علائم پرکاری تیروئید چیست؟

علت پرکاری تیروئید چیست , علت پرکاری تیروئید , پرکاری تیروئید چیست

در این مطلب از سایت جسارت به علت پرکاری تیروئید چیست می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

علت پرکاری تیروئید چیست

غده تیروئید جلوی گردن شما قرار گرفته است. هورمون‌هایی که توسط غده تیروئید ترشح می‌شوند تقریبا بر  همه قسمت‌های بدن، از مغز گرفته تا پوست و عضلات، اثر می‌گذارند. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در  کنترل مصرف انرژی توسط بدن، فرآیندی که متابولیسم خوانده می‌شود، دارد. این شامل ضربان قلب و کالری‌سوزی بدن شما هم می‌شود. خانم‌ها 5 تا 10 مرتبه بیشتر از اقایان در معرض ابتلا به پُرکاری تیروئید هستند.غده تیروئید توسط غده دیگری که در مغز قرار دارد، تنظیم می شود. نام این غده تنظیم کننده تیروئید، غده هیپوفیز می باشد.هیپوفیز تنظیم کننده قسمتی از هورمون های تیروئید است و تنظیم کننده دیگر این هورمون ها، غده هیپوتالاموس می باشد.اگر هر کدام از این سه غده بیش از حد فعالیت داشته باشند، باعث افزایش تولید هورمون های تیروئید می شوند و در نتیجه پرکاری تیروئید عارض می شود.اگر مقدار هورمون تیروئید در خون کافی نباشد، بوسیله غده هیپوفیز هورمون TSH (هورمون تحریک کننده تیروئید) زیادی آزاد شده و غده تیروئید را برای ساخت بیشتر هورمون تحریک می کند.برعکس، اگر مقدار هورن تیروئید در خون زیاد باشد، بوسیله غده هیپوفیز، TSH کمی آزاد می شود و باعث کاهش تولید هورمون تیروئید می گردد.

علت پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید می‌تواند علت‌های زیادی داشته باشد. بیماری گریوز، یکی از شایع‌ترین علل پرکاری تیروئید است.گریوز نوعی بیماری خودایمنی است، این بیماری باعث می‌شود آنتی‌بادی‌های تحریک‌کننده‌ی تیروئید، بیش‌ از حد هورمون ترشح کنند.زنان، بیش از مردان به بیماری گریوز مبتلا می‌شوند. این بیماری در بین افرادی که سابقه‌ی خانوادگی دارند، بیشتر اتفاق می‌افتد. بنابراین اگر خویشاوندانی دارید که به این بیماری مبتلا هستند، حتما به پزشک خود بگویید.موارد زیر نیز می‌توانند از علل پرکاری تیروئید باشند:

– زیاده‌روی در مصرف یُد (یُد یک عنصر مهم در هورمون‌های تترا یدوتیرونین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) است)؛

تیروئیدیت یا التهاب تیروئید، منجر به افزایش ترشح تترا یدوتیرونین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) می‌شود؛

– تومورهای بیضه‌ها و تخمدان؛

– تومورهای‌ غده‌ی هیپوفیز یا تومورهای خوش‌خیم تیروئید؛

– مصرف زیاد تری یدوتیرونین (T3) از طریق مکمل های غذایی یا داروها.

علت پرکاری تیروئید چیست , علت پرکاری تیروئید , پرکاری تیروئید چیست

بزرگ شدن تیروئید که گواتر نامیده می‌شود در اکثر افراد مبتلا به پُرکاری تیروئید اتفاق می‌افتد. ممکن است خودتان توده‌ای در جلو گردن خود احساس کنید و گاهی‌اوقات هم فقط دکترتان می‌تواند گواتر را در شما تشخیص دهد.

علائم پرکاری تیروئید چیست

دلایل ابتلا به پُرکاری تیروئید عبارتند از:

1- بیماری گریوز: متداول‌ترین علت پُرکاری تیروئید مشکل خودایمنی به نام بیماری گریوز است.

سیستم‌ایمنی بدن پادتنی تولید می‌کند که باعث می‌شود غده تیروئید مقداد

بیشتری هورمون ترشح کند. بیماری گریوز ارثی است و معمولا برای خانم‌های جوان‌تر اتفاق می‌افتد.

2- تیروئیدیت: تیروئیدیت به التهاب غده تیروئید گفته می‌شود. یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی بدن

موجب تورم این غده شده و باعث می‌شود هورمون تیروئید به داخل جریان خود نشت کند.

3- ندول تیروئید: یک یا چند گره یا ندول در غده تیروئید رشد می‌کند که به تدریج فعالیت غده و میزان هورمون تیروئید در خون را افزایش می‌دهد.

– اگر یک گره یا ندول باعث ایجاد پُرکاری شود، به آن ندول تکی سمی می‌گویند.

– اگر چندین ندول باعث پُرکاری تیروئید شوند، مشکل گواتر چندندول سمی خوانده می‌شود.

4 – یُد اضافی: اگر میزان بالایی ید مصرف کنید یا در معرض موادی باشید که حاوی میزان بالایی ید است هم

ممکن است به پرکاری تیروئید مبتلا شوید. ید توسط بدن برای تولید هورمون تیروئید مصزف می‌شود. مکمل‌های kelp و

جلبک دریایی و داروهای آمیودارون (Cordarone و Pacerone) که زمانی برای درمان نامنظمی ضربان قلب استفاده می‌شد حاوی مقادیر بالایی ید هستند.

5- داروهای تیروئید: مصرف مقادیر بالا از داروهای هورمونی تیروئید می‌تواند به غده تیروئید آسیب زده و

موجب پرکاری تیروئید شود. اگر هورمون جایگزین تیروئید (برای کم‌کاری تیروئید) برایتان تحویز شده است،

به هیج عنوان بدون مشورت با دکترتان، دوز اضافه مصرف نکنیدُ حتی اگر یک دوز را فراموش کردید مصرف کنید.

علت پرکاری تیروئید چیست , علت پرکاری تیروئید , پرکاری تیروئید چیست

اختلالات تیروئید اگر به موقع تشخیص داده شوند، به راحتی با کمک روش‌های دارویی و یا جراحی قابل درمان می‌باشد. البته پرکاری تیروئید در اکثر بیماران با دارو کنترل می‌شود.برای درمان پرکاری تیروئید، میزان هورمون‌های تیروئید را کاهش می دهند .درمان مناسب به اندازه بزرگی تیروئید، علل و سن بستگی دارد.

علت پرکاری تیروئید چیست

تقریبا در تمام بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، کاهش وزن مشاهده میشود که بعلت سوختن بیش از حد کالری در بدن بر اثر افزایش هورمون تیروئید می باشد. فرد در اکثر اوقات احساس گرسنگی میکند و حتی ممکن است شبها از خواب بیدار شود تا غذا بخورد. این کاهش وزن میتواند از 2 تا 35 کیلوگرم متغیر باشد ولی در بعضی افراد  اشتهایشان بقدری زیاد میشود و آنقدر غذا میخورند که نه تنها وزنشان کم نمیشود بلکه دچار اضافه وزن نیز میشوند. تحریک پذیری و زودرنجی که بر اثر پرکاری تیروئید ایجاد میشود معمولا در خانم های جوان بیشتر بروز میکند. فرد ممکن است نتواند با استرسها و فشارهایی که در اطرافش وجود دارد کنار بیاید. همچنین ممکن است نسبت به انتقادهایی که از او میشود حساسیت غیرطبیعی و بیش از حد نشان دهد و خیلی زود از کوره در برود. حتی ممکن است بدون هیچ علت واضحی گریه کند. عدم تمرکز حواس نیز میتواند با بیماری پرکاری تیروئید مرتبط باشد.اکثر بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، تپش قلب دارند. فرد احساس میکند که ضربان قلبش سریعتر از حالت طبیعی شده است. در پرکاری تیروئیدی شدید که مدت زیادی طول کشیده و درمان نشده باشد، بویژه در افراد سالخورده، ممکن است بی نظمی در ضربان قلب ایجاد شود که اصطلاحا به آن فیبریلاسیون دهلیزی گفته میشود. حتی ممکن است نارسایی قلبی هم رخ دهد.

علت پرکاری تیروئید چیست , علت پرکاری تیروئید , پرکاری تیروئید چیست

ممکن است بخشی یا تمام غده‌ی تیروئید فرد با عمل جراحی برداشته شود. همچنین پس از جراحی، به بیمار مکمل‌های  تیروئیدی داده می‌شود تا از کم‌کاری تیروئید جلوگیری شود. کم‌کاری تیروئید در حالتی اتفاق می‌افتد که غیرفعال بودن تیروئید  موجب می‌شود هورمون‌های کمی ترشح شوند. همچنین بعضی از داروها مانند پروپرانولول می‌توانند ضربان سریع قلب، تعرق، اضطراب و فشارخون بالا را کنترل کنند. در اکثر موارد، این درمان به‌خوبی عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید : آزمایش تیروئید ♥ التهاب تیروئید ♥ کم کاری تیروئید قبل از بارداری ♥ کم کاری تیروئیدتیروئیدیت